15:43 - Nurcan Nuriş’ten İlk Profesyonel Adım: “Çakma Yakuza” Yayında
14:40 - Tuğba Melser: Müziğe ve Hayata Dair Tutkulu Bir Yolculuk
14:33 - Burcu Orhan: “Başarı Tesadüf Değil”
14:33 - Türkiye’de Bir İlk: Felçli ve Hasta Hayvanlar İçin Umut Oldular
14:26 - Zeki İçlises’ten Sürpriz Klip: 7 Aylık Hamile Wilma Elles Kamera Karşısında!
10:35 - Sanata ve İzleyiciye Verilmeyen Değer
10:21 - ŞERİFE NUR AKÇA, MISS ANGEL OF TURKEY 2025 TAÇINI TAKTI
10:14 - FATİH ÖMERCİKOĞLU: “UĞURKAN EREZ’İN MİRASI, SADECE BİR MESLEK DEĞİL, BİR HAYAT FELSEFESİDİR”
23:02 - MOHAMED NAJAR’DAN MAHSUN KIRMIZIGÜL ŞARKISI
22:55 - İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: “BEYAZ PERDE KAPANIYOR”
Nostalji Kazanıyor, Sanat Kaybediyor: Müzik Dünyasında Değişen Değerler Tartışma Yaratıyor
Günümüzde müziğe ve sahne sanatlarına duyulan özlem, geçmiş yıllardaki sanat anlayışına olan hasreti daha da belirgin hale getiriyor.
Nostalji Kazanıyor, Sanat Kaybediyor: Müzik Dünyasında Değişen Değerler Tartışma Yaratıyor
Günümüzde müziğe ve sahne sanatlarına duyulan özlem, geçmiş yıllardaki sanat anlayışına olan hasreti daha da belirgin hale getiriyor. Bayramlardan dostluklara, şarkılardan sahnelere kadar her alanda hissedilen bu nostalji, müzik dünyasında da etkisini giderek artırıyor.
Geçmişin şarkıları hâlâ milyonlarca kişinin dilinde. Eski dönem sanatçılarının konser videoları hâlâ sosyal medyada dolaşıyor, her izleyişte izleyeni geçmişe götürüyor. Çünkü o dönemlerde yalnızca sanata değil, sanatseverlere de büyük değer verilirdi. Ancak bugün gelinen noktada, müziğin ticari bir araca dönüşmesi birçok sanatseveri rahatsız ediyor.
Örneğin; son dönemde Harbiye Açıkhava’da sahne alan pop müziğin ünlü ismi Hadise, iddialı sahne kıyafetiyle dikkat çekerken, performans anlamında hayal kırıklığı yarattı. Konser boyunca birçok şarkısında detone olan Hadise’nin sahnesini adeta vokalleri taşıdı. Yine de 6 milyon TL’lik konser ücreti ile gündem oldu. Benzer bir durum Sibel Cankonserinde de yaşandı. Can, kendi şarkılarına girişte zorlanırken, bazı şarkı sözlerini unuttu; detone olduğu anlarda ise yine vokalleri imdadına yetişti.
Sanatseverler ise bu tablo karşısında tepkili: “Eskiden sanatçılar sadece sahnede değil, eserlerinde de iz bırakırdı. Şimdi ise gösteri ön planda, sanat geride.” diyen izleyiciler, müziğin ruhunu kaybettiğini düşünüyor.
Bugünün müzik camiası, geçmişin iz bırakan isimlerini hâlâ arıyor. Ferdi Tayfur, Ferdi Özbeğen, Müslüm Gürses, Nilüfer, Sezen Aksu ve Tarkan gibi sanatçılar yıllar geçse de aynı coşkuyla dinlenmeye devam ediyor. Çünkü onların müziği sadece dönemsel bir moda değil, kalıcı bir miras…
Sanatına yatırım yapmayan yeni nesil şarkıcıların ise “sabun köpüğü” gibi kısa ömürlü olacağı düşünülüyor. Müziğin yalnızca gelir kaynağı değil, aynı zamanda duygulara dokunan bir sanat olduğunu hatırlatan sanatseverler, hem sanatçılardan hem sektörden daha fazla özen ve saygı bekliyor.